Tænker du på at trimme dit skæg, men ikke sikker på hvad du skal bruge og hvordan du skal gøre det? Måske er skægget lidt langt, eller vil du have et anderledes udseende end nu? Der er så mange skægtrimmere derude, at det kan hurtigt være vanskeligt at vælge den bedste skægtrimmer til dine behov.

I den følgende vejledning vil du opdage, hvorfor skægtrimmere er vigtige, og hvorfor du har brug for dem. Især hvis du går op i dit skæg.

Vi vil også dække detaljeret, hvordan man bruger dem og du kan finde de bedste skægtrimmere til rådighed online her.

Læs mere nedenfor, hvor du kan læse om hvorfor du har brug for en skægtrimmer, hvad man skal se efter når du skal finde den bedste skægtrimmer til dig, samt en guide til hvordan du bruger en skægtrimmer.

Hvorfor har du brug for en skægtrimmere?

En uheldig virkelighed ved at vokse dit skæg er ved at udvikle krydsende skæg med splittede ender. Denne uundgåelige ulemper er en smerte for at udvikle dit skæg. Derfor skal du slippe af med dette, hvis du vil have dit skæg til at vokse sundt og flot.

Krydsende skæg med splittede ender medfører to hovedproblemer. For det første sænker de sund vækst, hvilket betyder, at hvis du vil dyrke et længere skæg, skal du trimme dem væk. For det andet efterlader splittede ender dit skæg, som er sjusket og forårsager begrænset vækst. Derfor, hvis dit udseende er vigtigt for dig, skal du fjerne dem på en eller anden måde. Her bliver skægtrimmeren rigtig relevant.

Alternativt, hvis du har en kortere, beskåret skæg stil, skal du holde din længde i skak med jævne mellemrum. I modsætning til længere stilarter kræver kort skæg hyppig at blive trimmet for at sikre, at de ikke går i stykker. At udføre denne opgave kun bevæbnet med en saks er en ufattelig uoverskuelig opgave og en skægtrimmer ville reducere den tid der kræves med et betydelig niveau.

Skægtrimmere er uden tvivl den mest bekvemme løsning til at tæmme din hårvækst. I modsætning til sakse, som kan tage en vis praksis for at mestre, er skægtrimmere designet til høj brugervenlighed. Men de er ikke nødvendigvis så præcise og kan være noget aggressive. Dette øger chancerne for at lave fejl og tage en klump ud af længere skægvækst.

Derfor kan stiliserede eller lange skæg være bedre stillet med et par kvalitets skæg-sakse. Men hvis dit skæg har samme længde overalt, er bekvemmeligheden, der tilbydes af trimmere, bemærkelsesværdig. Alt du skal gøre er at sætte skægtrimmeren til den rette længde du vil have og så kører det.

Desuden, hvis du søger at skære dit skæg ned langs siderne for en langstrakt form, vil kvalitets trimmere gøre denne skræmmende opgave til en leg. Endelig skal det nævnes at trimmere er et praktisk værktøj til rydning af din kind og nakke med eller uden en skraber til at skære helt ind til huden.

Hvad skal man se efter i de bedste skægtrimmere?

Mellem teknologiske spring og grænser, gadgets og forskellige prisniveauer, er det svært at navigere gennem den vanvittige overflod af skægtrimmere til rådighed på markedet. Ikke desto mindre er der ikke meget som har ændret sig i det grundlæggende, hvad der gør en skægtrimmer til en god skægtrimmer.

Kvaliteten

Selvom dette måske kan sige sig selv, er det ofte overset, at byggekvalitet er overset, når man vælger sin skægtrimmer. Desværre kan dette ofte føre til knusende skuffelse, da selv de dyreste klippere har tendens til at bryde sammen efterhånden.

For eksempel leveres en række avancerede Philips skægtrimmere med førsteklasses funktioner som laserstyringer og indbyggede opsugere. De ville helt sikkert have været på toppen af de fleste lister over bedste skægtrimmere, hvis ikke de havde plastikdele, hvilket fik dem til at bryde sammen. Det er dog ikke alle Philips skægtrimmere, som ikke har en god byggekvalitet – men nogle af dem har.

Bekymringsmæssigt var det heller ikke en sjældenhed. Mange brugere klagede over deres dyre trimmere bryde og kun efter et par måneder at købe dem. Derfor er det vigtigt at vælge noget, der er solidt bygget med metaldele, så det virkelig kan vare ved. Men så koster skægtrimmeren typisk også væsentligt mere.

Skægtrimmer med eller uden ledning

Et af de første spørgsmål, du bør spørge dig selv, er, om en skægtrimmer med eller uden ledningen passer bedst til dine behov. Selvom trådløse skægtrimmere er langt den mest bekvemme og populære blandt forbrugere, er de ikke lige så kraftfulde som en skægtrimmer med ledning. Med det sagt, har du så overhovedet brug for den ekstra kraft, du får fra en strømforsynet skægtrimmer?

Dette kan besvares meget simpelt med, hvor meget hår du søger at fjerne. Hvis du har et langt, tykt skæg, vil en trådløs trimmer kæmpe en hård kamp set i forhold til en skægtrimmer med ledning. Desuden, hvis du nogensinde vil bruge trimmeren på dit hoved, så er du også bedre stillet ved at have en skægtrimmer med ekstra power.

Mænd med rigtigt tykt hår eller meget langt skæg bør endda overveje skægtrimmere helt og i stedet sigte mod noget professionelt udstyr til formålet.

Men hvis du kun skal vedligeholde et kort skæg eller lange stubbe, så er professionelt udstyr som nævnt ovenfor, mere af en hindring end en egentlig hjælp. Derfor passer en trådløs skægtrimmer til dine behov langt bedre. Derudover er der endda lednigsfrie løsninger til mænd med mellemlangt fuldskæg.

Når du vælger en af de to, skal du huske på en af ​​to ting. For det første leveres trådløse skægtrimmere med forskellige batterier. Ignorer alternativerne og gå kun til lithium-ion, som er den samme type, der styrer bærbare computere og smartphones. Disse er mere holdbare og giver op til en times drift.

Vær opmærksom på, om du kan rejse med det eller ej, når du går til trimmere med ledning.

Bladtyper

Der er en række forskellige bladtyper, der har indvirkning på enten holdbarhed eller skarphed. For eksempel er kulstofstålklinger langt det skarpeste valg, men de har en tendens til at ruste relativt hurtigt. Da skægtrimning normalt finder sted i badeværelset, er dette ikke altid den mest holdbare løsning.

Omvendt er rustfrit stål et stift metal, der holder godt mod tykkere hårvækst. Derudover er den bedste og mest luksuriøse valgmulighed titaniumbelagt karbonstål. Disse giver holdbarhed og stivhed, mens de er modstandsdygtige over for vand.

Endelig er der også keramiske blade, som tilbyder en høj kvalitet og fremragende holdbarhed, men kan være noget skrøbelige, hvis de bliver mishandlet. Har du meget tykt hår, så kan det godt være en udfordring.

Vaskbar & barbering i badet

En anden faktor at overveje, er, om du har brug for noget, der kan modstå vand. For eksempel er mange trimmere ikke helt vaskbare bortset fra deres tilbehør. Dette gør rengøring til noget af en opgave og din trimmer er lidt mindre hygiejniske.

Desuden betyder det, at de ikke kan bruges på vådt hår og kun på et tørt skæg. Dette er ikke nødvendigvis en dårlig ting, men bare værd at huske på, når der købes nyt. Hold derfor øje med, om din kommende skægtrimmer kan bruges i badet eller om den kun kan vaskes i håndvasken.

Tilbehør

Mens noget tilbehør er afgørende i dit sortiment af pleje udstyr, kan andet udstyr være mere symbolsk i sin form. Det er fantastisk, at de er medtaget, hvis du nogensinde har brug for dem, men chancerne er, at de aldrig bliver brugt.

Standard skægtrimmere bør i det mindste altid indeholde clippers til at ændre længden. Der er dog altid lidt ekstra, såsom tilbehørsklinger og næseklippere. Den førstnævnte er af særlig betydning, hvis du har et stiliseret skæg mens en næsetrimmer kan være relevant for nogen.

Selvom de ikke er essentielt tilbehør, er indstillinger for bladlængde særligt praktiske på et anstændigt sæt clippers. Dette gør det muligt for dig at justere bladlængden sammen med klipperbeskyttelsen.

Smarte funktioner

Som nævnt ovenfor kan en række nye og spændende funktioner inkluderes i high-end skægtrimmere. Mens nogle er designet til markedsføring, tilbyder andre ekstra bekvemmelighed og funktionalitet. For eksempel er nogle knive selvskærende, hvilket sikrer, at de forbliver effektive i længere tid eller lavt batteri display for at give brugerne en advarsel om hvornår opladning skal finde sted.

Forskellige andre smarte funktioner kan omfatte laserstyringer og indbyggede vakuumsystemer, der fejer hår og forhindrer blokering af håndvasken. En anden nyere funktion i nogle trimmere er evnen til at løfte håret, når den glider gennem skægget for at skære det i den perfekte længde.

Hvordan bruger du en skægtrimmer?

 1. Vask dit skæg og tør det med et rent håndklæde.
 2. Red skægget ordentligt igennem.
 3. Red kam ud for at afsløre alle hår.
 4. Sørg for, at dit skæg er helt tørt, før du fortsætter for at undgå at beskadige din trimmer.
 5. Start med en længere indstilling for at sikre, at du ikke skærer for kort.
 6. Trim forsigtigt og systematiskéen side.
 7. Kæm nedskåret side for at se resultaterne.
 8. Trim ned på den samme side.
 9. Kæm hårene ud under hagen og skære væk flyvsk hår.
 10. Kæm håret tilbage og skar bort eventuelle rester.
 11. Vask skæget igen for at fjerne resterende overskydende hår.
 12. Olie og børste dit skæg for at genopfylde udskårne ender.

Start altid trimning med en større vagt eller lavere indstilling, end du rent faktisk ønsker. Dette undgår ulykker ved at fjerne for meget hår. Trim altid vertikalt nedad for at undgå, at håret stiger op og tager klumper ud af dit skæg.

Her kan du ligeledes finde en god guide til at pleje din flotte hårvækst i ansigtet her.

For at sikre symmetri skal du fjerne håret i trin på hver side. Børst eller kæm igen på plads efter hver trin for at sikre, at du går i den rigtige retning.

Se i øvrigt en række sjove skæg her, som er fra verdensmesterskabet i skæg tilbage fra 2013.

Author

Write A Comment