Der er blevet udskrevet valg, hvem stemmer du på?

Det er blevet officielt, der er blevet udskrevet valg, den første november 2022, skal alle danskere ind og sætte deres kryds, og give deres stemme til Danmarks fremtid. Hvis du har fulgt med i politik igennem de sidste måneder, så kender du til situationen i Danmark og omverdenen. Det kan derfor være, at du allerede har besluttet dig, og dermed ved hvem der skal din stemme. 

Er du dog i den situation, at du ikke ved hvem du skal stemme på, så er dette ikke en nem periode, der er startet. Dette bliver en periode, hvor der er tvivl og forvirring, men til at være det hele værd, når du har styr på partier og folketingskandidaterne, og uden tvivl kan sætte din stemme den første november.

Løfter, mål og holdninger som du er enige med

Da der er blevet udskrevet valg, så begynder valgperioden. En tid med debatter og politiske kampagner. Måske tænker du ikke, at dette er det, er det mest spændende, eller noget du ser særligt meget frem til. Dog kan dette være til stor hjælp, når du skal beslutte dig for, hvem der skal have din stemme. 

Når det gælder politik, så er der mange forskellige partier, som hver især, har deres egne holdninger, mål og løfter, som de stiller til folk. Dette betyder også, at du skal sætte dig ind i de forskellige partier, for at finde ud af, om du er enige med dem, og de løfter som de fremstiller under valgperioden. Ud fra dette bliver det så muligt for dig at træffe en beslutning, og vælge hvem du skal stemme på.

Har du bestemt dig?

Hvis du står og er usikker på, hvem du skal stemme på, og du ikke kan finde ud af, hvor du skal starte, når du skal undersøge de forskellige partier. Så kan du vælge at tage en test online, som præsenterer dig for forskellige partier, som du deler holdninger med. Alt du skal gøre, er at google testen, besvare spørgsmålene som bliver stillet dig, og så giver de dig en eller flere partier og/eller folketingskandidater. Derefter kan du vælge at undersøge de partier og politikere nærmere, for at se, om det eventuelt er dem, som skal have din stemme.

Dette gør det noget nemmere for dig at komme frem til en beslutning om, hvem du skal stemme på til valget den første november.