Giv din have en makeover med flis

Du behøver ikke at have meget have, før du kan føle en trang til at ville forskønne lidt hist og her. Men hvordan får du det look i din have, som du bliver mest glad for bagefter? Vi har set nærmere på, hvorfor flis til haven er så populært for danskerne.

Få en flot og eventyrlig have med naturlige materialer

Har du en lille have eller har du en stor have? Uanset størrelsen på din have, og om den ligger foran huset eller bagved huset, så kan der for de fleste haveejere være en kriblen i fingrene hvert forår efter at få haven til at shine, og måske er du netop der, hvor du overvejer at give din have en makeover.

 

Der findes mange veje, du kan gå for at give din have en kærlig makeover. Noget du bør overveje, når du ændrer på din have er, hvad det kræver af vedligehold fra dig efterfølgende og eventuel også, hvad du skal bruge haven til. Har du børn, der vil lege rundt, er græsplænen jo helt fantastisk, men er der lagt op til en have, der skal nydes med dens mange buske og træer, er det måske med at lave en flot og eventyrlig have.

 

Et materiale danskerne har forelsket sig i til havens forskønnelse, er flis og netop derfor ser vi på de muligheder, der er for dig og din nye have, når du bruger flis til den store makeover.

Gode egenskaber med flis i haven

Flis er et velkomment produkt for de fleste danskere af mange årsager. Først og fremmest er der her tale om et 100% naturligt produkt, der i forvejen er lavet med genbrug for øje, da det flis du kan købe fra Sandshoppen udelukkende er rester og afskær, der ikke længere kan bruges fra savværker i Danmark. I og med at der er tale om et 100% naturligt materiale, vil det ikke skade at bruge i dine bede og der er endda en lang række fordele for dig der gør dette.

 

Et bed har kun godt af de gode flisstykker som deres dække. Først og fremmest hjælper du dig selv ved at begrænse mængden af ukrudt, der skal luges i bedene, hvis du dækker med et lag på 10-12 cm, men flis er samtidig med til at gøre gode ting for din jord. Du risikerer ikke, at jorden omkring dine blomster og planter udtørrer, da flis hjælper med at give fugt og flis afgiver også dens næring til din jord, når det formulder med tiden.