Husk disse ting, når du forlader sommerhuset igen

Det danske vejr er begyndt at vise sig fra sin bedste side. Solen kommer frem, og det bliver snart tid til at danskerne rykker på ferie.

For mange foregår den ferie lige her i vores eget skønne land, ligesom særligt vores naboer fra blandt andet Tyskland og Sverige kommer herop. Det er nemlig populært at leje et sommerhus og nyde en familieferie ved dansk strand og natur.

Men hvad gør man, når sæsonen er ovre? Vi binger her 3 huskeråd, der er vigtige, når du lukker sommerhuset ned igen.

1.Luk af for vandet

Noget af det værste der kan ske, er at glemme at få lukket vandet af i sommerhuset, når sæsonen er over! Og det er desværre også én af de mest klassiske fejl, som desværre kan føre til store skader. For står dit sommerhus tomt og uopvarmet, kan vandrørene springe og påføre vandskader!                                                                                                                                                                           

Derfor er det vigtigt, at man lukker af for hovedhanen, når man forlader sommerhuset, så der ikke er vandgennemstrømning. Man bør faktisk også tømme alle husets vandrør, da det vand, som allerede er i husets rør, kan udvide sig og få vandrør til at springe.

Nogle sommerhuse udstyrer sig praktisk med frostsikringskabler omkring deres rørsystemer, hvilket kan være en særdeles god idé, fordi man derved undgår problematikken.

Det kan også være værd at lade huset stå med varme på over vinteren, hvilket beskytter rørene inde i huset. Men for de rør, som ikke er i de opvarmede rum, kan der stadig opstå skader.

2.Hold tyven ude

De fleste tyve ved desværre godt, hvornår det er sæson, og hvornår dit sommerhus står tomt. Sommerhuse i dag er ofte udstyret med store TV, designmøbler og meget mere, da de jo skal være lækre at bo i for gæsterne. Derfor er de attraktive mål for tyvene, og derfor bør i investere i et godt alarmsystem.

Derudover kan det være værd at overveje, om ikke I skal tage værdigenstande med jer hjem samt rulle ned for vinduerne, så tyvene ikke kan se ind.  

3.Gør status

Efter en lang sæson med mange gæster, er det vigtigt at gøre status forud for den nye sæson. Tjek om der skal udbedres småskader og om dine gæster har efterladt nogle bemærkninger, som du kan bruge. F.eks. om der manglede en mikroovn og lignende – altså de små ting, som er med til at give en god og mere praktisk oplevelse – og som gør du kan score højt i tilfredshed.